enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2702
EURO
35,0972
ALTIN
2.471,61
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
21°C

KTÜ’de bir haftada 3 “Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi” destek aldı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem: “Aynı hafta içerisinde kabul edilen ve doğrudan doğruya Ar-Ge-İnovasyon içeren, bir tarafında sanayicinin yer aldığı orta yüksek teknolojiye ait projeler, ülkemizin 2023 hedeflerine hizmet edecektir”

KTÜ’de bir haftada 3 “Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi” destek aldı
20.02.2020 09:23
3
A+
A-

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde son bir hafta içerisinde, Teknoloji Transferleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TTM) de aktif olarak destek verdiği 3 “Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi” kabul edildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem, KTÜ TTM’de düzenlenen toplantıda, “Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi” kapsamında destek alan akademisyenlerle bir araya gelerek projelerini değerlendirdi.

Örem, burada yaptığı konuşmada, projede emeği geçen akademisyenleri tebrik ederek, “Aynı hafta içerisinde kabul edilen ve doğrudan doğruya Ar-Ge-İnovasyon içeren, bir tarafında sanayicinin yer aldığı orta yüksek teknolojiye ait projeler, ülkemizin 2023 hedeflerine hizmet edecektir.” dedi.

Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından birinin üniversite-sanayi işbirliği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Örem, şöyle devam etti:

“Üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesinin güzel bir aracı olan üniversite-sanayi işbirliği yoluyla sanayinin ihtiyacı olan teknolojik bilgi üniversitelerden ihtiyacı olan firmalara aktarılmaktadır. Üniversite-sanayi işbirliği, sanayinin teknoloji ihtiyacına cevap verirken, sanayi de üniversitelere pratik uygulama imkanı sağlamaktadır.”

Örem, karşılıklı işbirliğinin, ülkelerin ekonomik gelişmesini de hızlandırdığına işaret ederek, “Karadeniz Teknik Üniversitesi, değişen ve gelişen dünyada değişimi yakalamak ve bilginin ekonomiye hızla katkı vermesini sağlamak amacı ile akademisyenlerin ve sanayicilerin kuracakları işbirlikleri ile mevcut bilgi birikimini somut çıktılara dönüştürebileceği projelendirme faaliyetlerine büyük önem vermektedir.” ifadesini kullandı.

Akademisyenlerin projelerine de dikkati çeken Prof. Dr. Örem, şunları kaydetti:

“Üniversitemiz mühendislik ve sağlık alanında bilgi birikimini sanayiciyle buluşturarak sanayicinin sorununa çözüm önerileri sunmuş oluyoruz. Son iki yıl içerisinde ulaşılan sanayici ve işletmelerle gerçekleştirilen projelere TÜBİTAK veya diğer fon kaynaklarından yaklaşık 20-25 milyon lira gibi bir fon kaynağı sağlandı. Son bir hafta içerisinde akademisyenlerimizin üniversite-sanayi işbirliği anlamında almış oldukları 3 proje desteği ile yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası ihtiyaçların karşılanmasında katkı sağlanacaktır.”

Toplantıya,  KTÜ TTM Müdürü Doç.Dr. Oktay Yıldız,  Müdür Yardımcısı Dr. Onur Tolga Okan, akademisyenler ile diğer ilgililer de katıldı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.