enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2417
EURO
34,8347
ALTIN
2.393,79
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
19°C
Trabzon
19°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C

Trabzon’da operatörden, alkışlanacak hareket

Of-Çaykara arası yol çalışmalarında sanat yapımları yapımında kullanılan beton miksere kuş yuva yapınca mikseri çalıştırmadılar.

Trabzon’da operatörden, alkışlanacak hareket
29.07.2019 09:13
3
A+
A-

Dernek Yol AŞ de beton mikseri operatörü olarak çalışan Oral Hazırel mikseri çalıştırmadan önce aracını kontrol ettiği sırada su tankının altında kuş yuvası olduğunu fark etti. Yuvanın içinde de yumurta olduğunu gören operatör Oral Hazırel durumu şantiye şefi Sabahattin Kurban’a bildirdi. Şantiye şefi Sabahattin Kurban’da aracın çalıştırılmaması talimatını verdi. Kuşlar yuvadan uçuncaya kadar beton mikseri araç parkında bekletiliyor. Yaklaşık 1,5-2 haftadır araç parkında bekletilen beton mikseri  yavru kuşların uçmasına kadar araç çalıştırılmayacak. Konu ile ilgili Çaykara Gazetesine açıklama yapan Mikser operatörü Oral Hazırel “Araçı çalıştırmadan önce kontrol ettiğimde kuş yuva yaptığını ve yumurta bıraktığını gördüm. Durumu şefimiz Sabahattin Kurban’a ilettim. O’da sağ olsun yavrular yuvadan uçuncaya kadar beton mikserinin çalıştırılmaması talimatını verdi. “ dedi Zaman zaman ulusal basında da çıkan haberlerde de ülke genelinde hayvanlara karşı uygulanan şiddetin aksine Dernek Yol AŞ görevlilerinin bu hareketi, toplumda örnek bir davranış olarak takdir edildi. (Çaykara Gazetesi)

61SAAT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.