enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2774
EURO
35,0865
ALTIN
2.475,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Hayrettin Hacısalihoğlu’ndan transfer politikalarına eleştiri!

Hayrettin Hacısalihoğlu’ndan transfer politikalarına eleştiri!
23.07.2019 16:05
0
A+
A-

“Yapılandırma kulüp menfaatlerine uygun gelişiyor”!

“Sanki borç yokmuş gibi hareket ediliyor”!

Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu transfer politikaları üzerine eleştirel uyarılarda bulundu. Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada; kulüplerin borçlarını bankalar üzerinden yapılandırması ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, bu durumun kulüplerin lehine gelişmediği düşüncesinde olduğunu ifade ederek; “Kulüplere bir ortam hazırlandığı doğru. Ama bu ortam kulüplerimizin çıkar ve menfaatlerine uygun gelişiyor diyemem. Bu yapılandırma ile kulüpler sözde kendilerini toparlayacaktı. Öyle olmuyor maalesef! Böyle bir ortam, yani yapılandırma olunca sanki borç yokmuş gibi hareket edilerek, herkes transfere yoğunlaştı. Bu durum son derece tehlikeli! Borçlar bir yere gitmedi. Aksine borçlar duruyor ve yıllık faiz oranı Trabzonspor’un 1 yıllık gelirlerine denk! Korkarım ki bu anlayışla borçlar azalmayacak tam tersine daha da artacak!” dedi.

“İhtiyaç olan bir iki transferle bu iş bitirilmeliydi”!

Trabzonspor’un ‘ucuz oyuncu’  almasının asla bir mazeret gibi sunulmaması gerektiğini savunan Hacısalihoğlu; “Trabzonspor oyuncu da satabilmeli. Bir takım tasarruflara gidebilmeli. Transfer, ihtiyaç olan bölgeye yapılmalıydı. 1-2 bilemediniz, üç oyuncu alarak transferi kapatmak gerekirdi. Sayın başkanın ifade ettiği, Beşiktaş ile farklı bütçelerin olması ama aynı hedefe koşulacak olması gerçeği, Trabzonspor’u çok ilgilendirmez. Her koyun kendi bacağından asılır. Transferde çok açılmak sağlıklı bir duruş değil ve kulüp gerçekleri ile örtüşmez” dedi.

“Santraforsuz geçirsek ne olur”!

“Transfer hovardalığı ve hevesinden vazgeçilince Trabzonspor oyuncu satıp gelir elde edebilir.” diyen eski asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Belki imkanlar aynı olmayabilir ama  Porto ve Benfica  gibi kulüpleri örnek alınmalı. Onlar bir sistem oturtmuşlar. Bizde bunu örnek almalıyız. Yönetimler taraftar ve basının baskısı altında kalarak transfer yapmamalı. Bu çok büyük yanlıştır. Mesela, bu seneyi de santrforsuz geçirelim. Ne olur? Bu sene de öyle deneyelim? Borçlanmaya teşvik güzel bir şey değil. Kulüplerimizin borç gerçeği yüksek faiz ödemeli şekilde önümüzde duruyor. Bilinmelidir ki,  bir kulübün ekonomisi iyiyse iyi bir takımı olur. Bu sene değilse gelecek sene olur. Bana göre,  ekonomisini düzeltmek için gayret veren kulüp, en başarılı kulüptür” dedi.

61TRABZONHABER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.