enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1428
EURO
35,1369
ALTIN
2.472,73
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C

İbrahim Sağıroğlu önemli açıklamalarda bulundu

15 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan İbrahim Sağıroğlu seçimi kaybettikten sonra ilk kez Karadeniz’e demeç verdi ve samimi açıklamalar yaptı. Sağıroğlu, “Ben bir kuruş heba ettiysem müfettişler gelsin incelesin, misliyle beraber tahsilatını istesinler” dedi.

İbrahim Sağıroğlu önemli açıklamalarda bulundu
04.06.2019 12:05
3
A+
A-

15 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan İbrahim Sağıroğlu seçimi kaybettikten sonra ilk kez Karadeniz’e demeç verdi ve samimi açıklamalar yaptı. Sağıroğlu, “Ben bir kuruş heba ettiysem müfettişler gelsin incelesin, misliyle beraber tahsilatını istesinler” dedi Trabzon’un Yomra ilçesinde 15 yıl belediye başkanlığı yaparak vatandaşın kalbinde taht kuran İbrahim Sağıroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde görevi yeni bir isme devretti. Trabzon’da yüksek katlar, dal-çık denilince ilk akla gelen geçmiş dönem Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, seçimi kaybetmesinin ardından ilk açıklamasını Karadeniz’e yaptı. Sağıroğlu, hem hakkındaki iddialara cevap verdi hem de çok samimi açıklamalarda bulunarak deyim yerindeyse dertleşti.

İşte Sağıroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

ANALİZİMİZ AÇIK
15 yıl Yomra Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm. Gerçekten uzun bir süre. Belki insanımız hep aynı yüzü görmek istemedi. Ama bizim yaptığımız analiz açık, zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kaşüstü Mahallemizde altyapı çalışmalarına başlayarak aleyhimize çalışmıştır. Benim kaybetmem için uğraşmıştır.

SEÇMEN ARSİN’E TAŞINDI
Benim aleyhimde çalışılması ve muhalefetin kazanması için yapılan çalışmalara Yomra’da görevlendirdiği personel ve karşıma çıkan aday adayı arkadaşlar da dahildir. Yoksa Yomralıların benim şahsıma yönelik bir tepkisi yoktu. Bunun dışında partimizin ilçe başkanlığını yürütenlerin büyük bir bölümü açıktan muhalefetin yanında yer almışlardır. En önemlisi Yomra Merkez ve Kaşüstü Mahallemizden Arsin’e taşınan seçmen sayısı 2 bin 800’dür. Bu seçmen de bizim seçmenimizdir.

BiZDEN DE ÖZLEM VAR
Oy vermeyen vatandaşta pişmanlık görüyorum. Bizden de özlem var. Seçimin ertesi günü vatandaşların yüzde 60’ında pişmanlık vardı, şimdi yüzde 70 olmuştur. Biz hızlı çalışan bir belediye idik. Birtakım hizmetlerin aksadığını görüyoruz ama daha yeni bir belediyedir. Benim vatandaşım her şeyin en iyisine layıktır. Ama ihanet ve paralel çeteleri hariç vatandaşım benim baş tacımdır. Yerel yöneticilik bir sevda işi. Başımız dik, alnımız ak. Yomra sokaklarında bize mevcut başkandan daha fazla itibar ettiklerini görüyorum.

KAYBETMEMDE   ETKEN DAL – ÇIK

Dal-çık için bütün mücadeleyi verdim, ne yazık ki seçimi kaybettiğim akşam dal-çık trafiğe açıldı. Yine benim gayretimle trafiğe açıldı. Seçimi kaybetmemde en büyük etken dal-çıktı. Ama hiç önemli değil, yakışanı yaptık, doğru olanı yaptık. iSiMLER BELLi Seçim süreci ve sonrası kırgın olduğunuz isimler var mı? Milletvekillerimiz programları boş kaldıkça geldiler katkı sundular. İl başkanımız ve yöneticilerimiz geldiler. Kırgın olduğum geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı’na hakkımı helal etmeyeceğim. Partide görev yapan ilçe başkanlarına kırgınlıklarım var. Asla ve asla bunun dışında kimseye kırgınlığım yok. Partimin emrindeyim.

ESKİ SiSTEMDE DEVAM EDECEĞiZ
Yol haritanız nedir? Siyasi hayatta hedefleri biz belirlemeyiz. Milletimiz belirler, Cenabı Allah takdir eder. Bir sonraki dönem için ‘belediye başkanı, milletvekili, bakan olacağım’ gibi bir hedef belirleyemem. Üzerimizde vatandaşın sorumluluğu var. Telefonumuz, kapımız 7/24 açık. Eski sistemde devam edeceğiz. Eğer vatandaş bizi bir yerde görmek isterse ona göre hareket ederiz.

AĞIR İTHAMLAR
Bizi çok ağır ithamlarla karşı karşıya bırakmak istediler. Belediyeyi müfettişlerle incelesinler. Kaç kuruşu heba etmişsek, misliyle tahsilatını istesinler. Belediye binasında oturduğu koltuğu bile müteahhitlere aldırdım. Devletin kasasından bir kuruş ziyan etmedim. Üzerimize atmış oldukları bu çirkin iftiraları bir an önce kaldırsınlar. Önce belediyeye 600 milyon lira borçlandırdığımı söylediler. Sonra 60 milyona inildi. Geldiğimiz noktada 14 milyon 102 bin TL borç olduğu Belediye Meclis kararıyla ortaya kondu. Yomra Belediyesi’nin borcu yok, bütçesi kadar nakti var. Belediyeye mülkiyetler kazandırdım. Kaşüstü’nde ilgili firma ile kat karşılığı anlaşma yaptım, bunu da seçim zamanı şahsıma daire almış gibi gösterdiler. Biz Yomra Belediyesi adına kat karşılığı iş yaptık. Orayı bir ticari müessese gibi düşündük.

ARSİNOLAY

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.