enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

Trabzon’a 3 yeni tesis

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Of’ta yapımı sürdürülen arıtma tesisleri, 22 ayrı mahalleye hizmet verecek.

Trabzon’a 3 yeni tesis
26.04.2019 14:45
3
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Trabzon’a 3 yeni içme suyu arıtma tesisi kazandırıyor. Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Of ilçelerinde yapımı sürdürülen arıtma tesisleri, 22 ayrı mahalleye hizmet verecek. Son teknoloji ile inşa edilmekte olan arıtma tesisleri tamamlandığında, söz konusu mahallelerde zaman zaman yaşanan su kesintileri ortadan kalkacağı gibi mahalle sakinlerine yüksek standartta ve yeterli içme suyu sunulacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Şalpazarı ilçesinin 8 merkez mahallesi, Çarşıbaşı ilçesinin 13 mahallesi ve Of ilçesinin Cumapazarı Mahallesi’ne hizmet verecek olan arıtma tesislerini 2019 yıllı içinde hizmete almayı planladıklarını söyledi. SU KESİNTİSİ OLMAYACAK Söz konusu mahallelere hizmet veren mevcut içme suyu arıtma tesislerinde, ham su bulanıklığı normal değerlerin çok üzerine geldiğinde gerekli arıtma yapılamadığı için tesislerin devre dışı bırakıldığını belirten Zorluoğlu, “Bu durumda su kesintisine gidilmektedir. Yeni içme suyu arıtma tesislerimizin tamamlanarak hizmete girmeleriyle bu sorunlar ortadan kalkmış olacaktır. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşayan bulanıklık sorununu ortadan kaldıracak kapasitede inşa edilecek modern tesislerle yüksek bulanıklıkta su dahi rahatlıkla arıtılarak halkımızın kullanımına sunulacaktır” dedi. SON TEKNOLOJİ KULLANILIYOR Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu değerlendirmesini şu şekilde tamamladı: “Çarşıbaşı ilçemizin Kovanlı, Şahinli, Erenköy, Kadıköy, Yavuz, Serpil, Samsun, Taşlıtepe, Çallı, Küçükköy, Kavaklı, Yeniköy ve Pınarlı mahallelerine hizmet veren Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı Grup İçme Suyu Yeni Arıtma Tesisi inşaatını Yeniköy Mahallesi’nde bin 550 m2’lik alan üzerine kurmaktayız. Şalpazarı ilçemizin Çamkiriş, Dereköy, Kalecik, Kireç, Pelitcik, Sugören, Turalıuşağı ve Üzümözü mahalleleri ile yine Of ilçemizde Cumapazarı Mahallesi’ne hizmet vermekte olan içme suyu arıtma tesislerimizi de son teknoloji ile yeniliyoruz. Bu üç ayrı içme suyu arıtma tesisimizi de 2019 yılı içinde hizmete almayı planlamaktayız.”

Karadeniz’de Sonnokta

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.