enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
15°C

Trabzon’da 90 metrelik Ro-Ro gemisi yapılacak

Doğu Karadeniz’de bugüne kadarki en büyük boyutlu ro-ro gemisinin yapımına Sürmene’de başlandı. Yaklaşık bin 500 ton çelik ile 1,5 yılda inşa edilecek geminin yapımında 100 kişinin çalışacağı bildirildi.

Trabzon’da 90 metrelik Ro-Ro gemisi yapılacak
16.11.2018 10:13
3
A+
A-

Trabzon’un Sürmene ilçesinde 4 milyon lira maliyetle 90 metre uzunluğa sahip Ro-Ro gemisi yapılacak.

Çebi Tersanesi Müdürü Hasan Çebi, geminin inşasına başlanması dolayısıyla düzenlenen törende, Kaptan Şirketler Grubu bünyesindeki Nur Gemicilik ve Ticaret AŞ’nin yapacağı geminin, bölgede şimdiye kadar yapılan en büyük boyutlu gemi olacağını söyledi.

KETEKS AŞ için yapılacak geminin yaklaşık 1,5 yılda tamamlanmasını beklediklerini belirten Çebi, “Yaklaşık bin 500 ton gemi çeliği ile inşası tamamlanacak geminin, armatörüne teslim edildikten sonra kuzey-güney Marmara hattında kamyon ve tır taşımacılığı yapması düşünülüyor.” dedi.

Çebi, geminin 90 metre uzunluğa, 22 metre genişliğe sahip olacağına dikkati çekerek, “Hedefimiz, ülkemiz ve bölgemizin kalkınması adına, dünya standartlarında ürün üreterek dünya markalarından biri haline gelmek, istihdamı artırmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır.” dedi.

Hasan Çebi, ortalama 50 tır ve kamyon kapasiteli olması planlanan geminin yatırım maliyetinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğunu da sözlerine ekledi.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.