enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Erdoğan’ın aday mesaisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçim mesaisi kapsamında kurmaylarıyla il ve ilçe bazında öne çıkan isimleri değerlendirdi.

Erdoğan’ın aday mesaisi
14.11.2018 08:47 | Son Güncellenme: 14.11.2018 08:49
2
A+
A-

Erdoğan’ın talimatıyla belediye başkan aday adaylığı başvuruları da 16 Kasım Cuma gününe kadar uzatıldı. Aday tespit çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında dün AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda il ve bölge bazından öne çıkan adayların yanı sıra seçim stratejisi değerlendirildi. Pazar günü gerçekleştirilecek temayül yoklamasına dönük Erdoğan’a kapsamlı bir sunumun yapıldığı toplantıda geçmiş dönem seçim sonuçları da yine il-ilçe ölçeğinde analiz edildi. En doğru adayın belirlenmesi için çalışma yapılan toplantıda bölgelerden ve illerden gelen son anket sonuçlarıyla, teşkilatın önerileri değerlendirildi. Erdoğan’ın bu hafta içinde aday belirleme ve yerel seçim mesaisini sürdüreceği ifade ediliyor. AK Parti’de belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için aday adaylığı başvuru süreci 5 Kasım’da başladı. Bu kapsamda belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları 16 Kasım’a, belediye meclis üyelikleri için 3 Aralık’a kadar yapılabilecek.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

18 Kasım’da elektronik ortamda yapılacak temayül yoklamaları Erdoğan’a sunulacak. Gelecek haftadan itibaren Erdoğan başkanlığında komisyon sürecine start verilecek. Adayların netleşmesinde saha analizleri, anketler, mevcut başkanların performansları, CİMER’e gelen şikâyet ve öneriler, teşkilat görüşleri, halkın beklentileri etkili olacak. Adayların belirlenme sürecinde Erdoğan’ın büyük şehirler başta olmak üzere, kritik il ve ilçe adaylarıyla yüz yüze görüşeceği de belirtiliyor.

hurriyet.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.