enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2580
EURO
34,8255
ALTIN
2.425,18
BIST
10.103,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
15°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Trabzon’da Botanik Park’a yoğun ilgi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 Ağustos’ta açılışı yapılan Botanik Park’ı 10 günde 12 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Trabzon’da Botanik Park’a yoğun ilgi
09.09.2018 17:27
4
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 Ağustos’ta açılışı yapılan Botanik Park’ı 10 günde 12 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 11 milyon liralık maliyetle yapılan parkın, şehrin kültürünü her yönüyle sergilediğini ifade etti.

Ziyarete gelen kişilerin parkta uzun süre vakit geçirdiğine işaret eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon Botanik Park, Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Şehir merkezlerinde böylesi büyük yeşil alanların oluşturulması güçtür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Trabzon’umuza ismi ile özdeşleşecek önemli bir eser kazandırmış olduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Gümrükçüoğlu, parka olan ilginin daha da artmasını beklediklerini belirterek, “Trabzon Botanik, aynı zamanda bölgemizin, şehrimizin kültürünün her yönüyle sergilendiği bir yaşam alanıdır. Fındığın 21 çeşidinden Karadeniz’in folkloruna, yöresel ürünlerimizden Türk sanat musikisine kadar kültürümüz burada yaşatılacak ve sergilenecektir. Halkımızın ve şehrimiz misafirlerinin buraya gösterdiği yoğun ilgi ne kadar doğru bir çalışmaya imza attığımızı ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.