enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2583
EURO
34,7798
ALTIN
2.454,60
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
19°C
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
16°C

Milletvekili Cora’dan fındık fiyatı açıklaması! “15 lirayı geçebilir”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “15 TL’ye bağlı kalınmamalı, belki daha yüksek bir fiyat açıklayacak TMO” dedi

Milletvekili Cora’dan fındık fiyatı açıklaması! “15 lirayı geçebilir”
02.09.2018 12:51
2
A+
A-

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, fındık fiyatı konusunda önemli açıklamalarda bulunarak üreticinin mağdur edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Cora, “Şu anda fiyat bazı illerde 14 TL’yi geçti, sürekli takip ediyoruz, Trabzon’da 13, 13.5 TL seviyelerinde. Fakat emanete fındık bırakılması piyasayı olumsuz etkiliyor. TMO, çok kısa süre içinde bir fiyat açıklayacaktır.

Piyasalarda fiyatın oturmasını bekliyor, herhangi bir sıkıntı yok, bu konuda Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları var. Üretici mağdur edilmeyecek. Evet piyasada 15 TL beklentisi var. Fakat üreticilerimiz biraz sabırlı olsun, emanete fındık vermez ise fiyat zaten 15 TL’yi geçer” dedi.

ÜRETİCİ SABIRLI OLSUN

Üreticilerin fındık fiyatı konusunda sabırlı olması gerektiğine dikkat çeken Cora, ‘Fiyat belli ama dediğimiz gibi piyasayı olumsuz etkileyeceği için hemen açıklamak istemiyoruz, 15 TL’ye bağlı kalınmamalı, belki daha yüksek bir fiyat açıklayacak TMO. Ama dediğim gibi emanet işi önemli. Çünkü rekolte çok düşük ve fındığa talep çok. TMO kısa süre içinde ne zaman nasıl alım yapacağını ve fiyatın kaç TL olacağını açıklayacaktır. 15 TL’nin üzerinde de bir fiyat olabilir. Üreticimiz sabırlı olsun, biz her zaman onların yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

karadenizdesonnokta

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.