enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Trabzon’da su alma yapıları modernize ediliyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kente hizmet veren içme suyu şebekelerinin su alma yapılarının bodernize edildiğini duyurdu.

Trabzon’da su alma yapıları modernize ediliyor
02.08.2018 16:03
3
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen içme suyu şebekelerinin su alma yapılarında yapılan modernize çalışmaları kapsamında, su alma yapılarına coanda su alma ızgarası sistemi kurulduğu ifade edildi.

Çalışmalarla, suyun çok daha rahat alınmasının sağlandığı gibi su alma yapısından arıtma tesisine ulaşan sularda istenmeyen metaryellerin önüne geçildiği aktarıldı.

TİSKİ Genel Müdürlüğünce birinci etapta il genelindeki 22 su alma yapısının modernize edilmesi planlandığı belirtilen açıklamada, muhtelif alanlarda bulunan 16 ayrı su alma yapısında çalışmaların tamamlandığı, ihale kapsamında planlanan 6 ayrı su alma yapısındaki çalışmaların ise devam ettiği kaydedildi.

İkinci etapta da yaklaşık 50 ayrı su alma yapısını modernize etmek için proje çalışmaları ve ihale hazırlıklarının sürdüğüne dikkat çekilerek, su alma yapıları modernizasyon çalışmalarının toplam maliyetinin 3 milyon lirayı bulması beklendiği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da içme suyu alanında devrim niteliğinde çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

Trabzon halkına en kaliteli hizmeti sunmak için gece gündüz işbaşında olduklarını aktaran Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

“İlimiz genelindeki içme suyu şebekelerinin su alma yapılarının çağın şartlarına uygun olarak modernize edilmesi, halkımıza verdiğimizin hizmetin kalitesini en üst düzeye çıkartmak için yapılan son derece ciddi bir çalışmadır. Bu çalışmalarımızla su alma yapılarından arıtma tesislerine çok daha kaliteli su sevki sağlanıyor. Böylece zaman zaman meydana gelen arızalardan dolayı su kesintisi yaşanmasının önüne geçildiği gibi enerji ve zaman kaybı yaşanması da engelleniyor. Aynı şekilde arıtma tesislerinden şebekeye daha kaliteli, daha yeterli içme suyu verilmesi sağlanıyor.”

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.