enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

“Kredi dışında hiçbir planları yok”

Trabzonspor eski Başkanı Muharrem Usta, mevcut Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun önceki gün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamara cevap verdi.

“Kredi dışında hiçbir planları yok”
30.05.2018 16:36
3
A+
A-

Karaman’a Başarı Diledi

Muharrem Usta, öncelikli olarak teknik direktörlük görevine getirilen Ünal Karaman’ı tebrik edip başarı dilediğini söyledi. Eski Başkan Usta, “Basın toplantısı sonrasında bir takım açıklamalar yapma zorunluluğu doğmuştur. İstemeyerek de olsa bazı bilgileri paylaşmanın gerekli olduğu kanaatini taşımaktayım.”

70 Milyon TL Azalacaktı

“Burak, Kucka ve Sosa için yönetimden ayrılırken kulübe 10 milyon euro’luk taahhütname bırakmıştım. Daha sonra başkan Ahmet Ağaoğlu’nun ricasıyla 13 milyon euro’da mutabakata vardık. Satıştan gelen tüm para Trabzonspor tarafından kullanılacaktı, eğer toplam satış bedeli 13 milyon euro’yu bulmazsa kalan kısım alacaklarımızdan mahsup edilecekti. Böylece kulübün borcu 13 milyon euro yani yaklaşık 70 milyon lira azalacak, ayrıca maliyeti yüksek üç oyuncudan kulüp kurtulacaktı.”

“Sorumluluk üstlendik”

“İki yılı aşkın sürede yüksek maliyetli 3 oyuncunun sorumluluğunu yönetimden ayrıldıktan sonra üstlenmemiz alışık olunmayan bir durum olsa gerek. Biz de başkaları gibi arkamıza bakmadan gidebilirdik ama bunu yapmadık ve 13 milyon euro sorumluluk üstlendik. Bu güne kadar böyle bir şeye şahit olan olmuş mudur acaba?”

“Sorunu çözeceğinizi söylemiştiniz”

“Biz kulübe geldiğimizde önceki döneme ait ödenmeyen bonservisler, oyunculara olan borçlar, vadesi geçmiş icralı alacaklar ve sezon sonuna kadar yapılması gereken ödemelerin toplamı yaklaşık 150 milyon TL idi. Biz de yeni gelen yönetimin aynı nitelikteki gecikmiş borçlar için 150 milyon bulmaları gerektiğini ifade etmiştik. Sizler seçildiğinizde bu konuyu açıkça bildiğinizi ve ödemelerle ilgili sorunu çözeceğinizi defalarca söylemiştiniz.”

“Banka kredisine sarıldılar”

“Seçilen yönetim kulübe ihtiyaç oranında nakit kaynak koyamayıp banka kredisine sarılmaları nedeniyle bilinen borçları da çözümsüz kalınca maalesef acımasız saldırıya geçerek hedef şaşırtma yolunu seçmişlerdir. Bilinmesini isteriz ki bizim yönetimimiz dışında bugüne kadar hiçbir yönetim kulübüne 200 milyonlara varan katkı sağlamamıştır. Ümid ederim ki sizler daha fazlasını sağlayarak bize hiçbir söz hakkı bırakmazsınız.”

“Hiç bir planları yok”

“İki aylık süreç içerisinde bankadan alınan 85 milyonluk kredi dışında ekonomik anlamda hiçbir planın olmadığını ve kulübün ekonomik sorunlarını çözebilmek adına yönetimin gerekli ekonomik katkıyı sağlamadığını hep beraber görmekteyiz. Borcu banka kredisiyle ödemek dışında sizler de yönetim olarak katkı sağlayarak bize sitem etseniz bunu anlayabiliriz. Biz de bankadan 85 milyon borç para alarak kulüpten alacaklarımızı tahsil edebilirdik.”

“Özer konusunda sahte şahitlik”

“Yönetim katkısıyla 2,5 yıllık dönemimizde Özer, Ersun gibi onlarcasına nice ödemeler yaptık. Sadece Özer için Kasımpaşa kulübüne yaklaşık 10 milyon lira ödedik. Üstelik de yönetim katkısıyla. Sahte raporlarla kulübü kandıran Trabzonlu Özer’i herkesin tanıdığı Trabzon’lu şahıs sahte şahitlik yaparak savunmasaydı Özer bu davayı kaznamazdı. Üstelik de ilk mahkemeyi Trabzonspor kazanmışken.

” Yönetici Katkıları “

Biz seçim kararı aldıktan sonra bile kulübe yaklaşık 20 milyon lira yönetici katkısı yaptık. Ve hatta seçim sonrasında yetki ve sorumluluğumuzun dahi olmadığı mazbata devir günü 2,5 milyon liraya yakın yönetici katkısıyla kulüp acil borcu ödedik. Yönetime geldiğimiz günden ayrıldığımız güne kadar her gün şu anda sizin yaşadıklarınızı yaşadık. Sorunları aşabilmek için yönetim olarak çok ciddi katkılar sağladık.”

55 Milyon TL’lik Anlaşma Çöpe Gitti!

“Bugün Türkiye’de spor kulüpleri bir milyonluk sponsorluğu yere göğe sığdıramazken, kulübümüzden loca satın alma karşılığında 1,5 milyonluk liralık katkı sağlayan Batman’lı arkadaşımızı tüm ülkeye tanıtırken doğru bir iş yapıyordunuz. QNB fiyatıyla yani yıllığı 2,5 milyon dolardan 5 yıllık göğüs reklamı karşılığında 55 milyon lira kulüp borcunu azaltacak bir ön sözleşmeyi kamuoyuna imalı bir şekilde kötü bir işmiş gibi açıklamak inanılır bir davranış değildir.”

“Siz daha iyi bir anlaşma yapın”

“Etik olan kamuoyuyla paylaşmadan önce karşı tarafla oturup 1 Haziran tarihinde bu ön anlaşmanın yürürlüğe girip girmeyeceğini ilgilileriyle masaya yatırarak kulüp menfaatine görüşme yapmaktı. Kulüp borcunun bu sayede 55 milyon TL daha azalmasını sağlayacak bir ön anlaşmayı bile bugün itibari ile çöpe atmanın vebali artık sizin üzerinizdedir. Umarım yılda 2,5 milyon dolar’dan beş yıllık bir anlaşmadan daha iyisini yaparak kulübümüze büyük bir katkı sağlarsınız.”

Mevcut Yöneticilerden Borcunu Geri İsteyenler…

“Yönetimden ayrıldıktan sonra ben ve arkadaşlarımdan alacaklarla ilgili kulüpten alacaklarını isteyen olmadı. Ancak… Halkbanktan alınan kredi sonrası sizin yönetiminizden kulübe borç verenlerden borcunu geri talep edenlere ödeme yapılmasının izahı ne olabilir. Yönetimi bırakmamız için olağanüstü performansla gayret içersinde olan taraflar şu anda aynı yönetim kurulu çatısı altında Trabzonsporu yönetmektedirler.

“Şartları bilerek geldiniz”

“Sizleri zorla oraya kimse getirmediği gibi bütün şartları bilerek ve isteyerek seçime girip sorumluluğu üstlendiniz. Ayrıca acil ihtiyaç olan 150 milyon TL’yi de bulacağınızı söyleyerek kulüp yönetimine talip olduğunuz. 2,5 senesini çok büyük zorluklarla geçirmiş olduğumuz bu kutsal görevde sizlerin de geceyle gündüzü birbirine karıştıracağınızı, inanılmaz zorluklarla hayatınızı sürdüreceğinizi elbette biliyorum. Allah yardımcınız olsun, başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”

ALİ OSMAN YÜRÜK

TAKA

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.