enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

Trabzon’da taşkın tatbikatı gerçekleştirildi

Trabzon’un Maçka ilçesindeki derede taşkın tatbikatı gerçekleştirildi.

Trabzon’da taşkın tatbikatı gerçekleştirildi
24.05.2018 16:51
1
A+
A-

Trabzon’un Maçka ilçesindeki derede taşkın tatbikatı gerçekleştirildi. DSİ 22. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin en çok yağış alan bölgesi Doğu Karadeniz’de, zaman zaman aşırı yağışlar dolayısıyla ani taşkınlar yaşandığı ve buna bağlı olarak olumsuz durumlar ortaya çıkabildiği belirtildi.

Yaşanabilecek bu tür ani taşkınlara hızlı şekilde müdahale etmek maksadıyla DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından Maçka ilçesindeki derede tatbikat gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, tatbikata müdürlüğe bağlı çeşitli şubelerde görev yapan personelin katıldığı vurgulandı.

Tatbikatta, taşkın ihbarının alınması ile müdahale ekipleri ve iş makinelerinin süratle organize olarak olay yerine intikal ettirildiği aktarılan açıklamada, akabinde yaratılan suni taşkının, iş makineleri ile önlenmeye çalışıldığı, ağaçlarla tıkanan köprülere de hemen müdahale edildiği bildirildi.

Açıklamada, ekiplerin tatbikatta, motopomplar ile su tahliyesi gerçekleştirdiği, teknik ekibin ise taşkınla ilgili ölçüm ve seyri ile ilgili etüt çalışmaları yaptığı ifade edildi.

Olası kazazedeler için can simidinin hedefe atılması provası da yapılan tatbikatta, Türkiye’de ilk kez uygulamaya konulan Mobil Taşkın Koordinasyon Merkezi aracının da aktif olarak kullanıldığı kaydedildi.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.