enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
14°C
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Açık
19°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Trabzon Botanik ağustosta açılacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehrin marka değerine çok olumlu artılar katacak olan Trabzon Botanik’i ağustosta hizmete açacaklarını söyledi.

Trabzon Botanik ağustosta açılacak
08.05.2018 15:31
6
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehrin marka değerine çok olumlu artılar katacak olan Trabzon Botanik’i ağustosta hizmete açacaklarını söyledi.

Çamoba mevkisinde yapımı devam eden Trabzon Botanik’te incelemelerde bulunan Gümrükçüoğlu, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon Botanik’in inşasında sona yaklaştıklarını ifade ederek, “Şehrimizin marka değerine çok olumlu artılar katacak olan Trabzon Botanik’i ağustos ayı gibi hizmete açacağız.” dedi.

Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’e hediyesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde bu projeyi kendilerine arz etmemiz sonrasında, ‘Bu araziyi belediyemize tahsis ediniz. Trabzon’un önemli marka değerlerinden birisi olacağından Trabzon halkına o alanı hediye ediyorum’ diyerek, Çamoba’daki 103 dönüm arazinin tahsisinin yapılmasını bizatihi Milli Emlak Genel Müdürlüğüne emir ve tensip etmişlerdir. Biz de Trabzon Botanik’i kentimize kazandırmak için yaptığımız çalışmaları son noktaya getirdik. Dünyanın farklı floralarından ağaçların dikimleri bitmek üzere.”

Trabzon Botanik’in kısa süre içinde şehrin ve ülkenin turizmine hizmet etmeye başlayacağını belirten Gümrükçüoğlu, “Trabzon Botanik’in hizmete girmesiyle Trabzon’umuz bambaşka bir yaşam alanı kazanacak. Trabzon Botanik şehrimizin marka değerine çok olumlu katkılar sunacaktır.” diye konuştu.

– “Bitki kütüphanesi” kurulacak

Dünyanın dört bir tarafındaki farklı bitki türlerinin yer alacağı Trabzon Botanik’te kurulacak Fındık Evi Bahçesi’nde 21 çeşit fındık türü yetiştirilecek.

Yöreye has meyve türlerinin de yer alacağı Trabzon Botanik’te, gül ve maviyemiş bahçesi oluşturulacak, ayrıca bitki kütüphanesi de kurulacak.
AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.