enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Keskin; “Yanbolu vadisi çöp vadisi olmasın”

Arsin Dernekler Federasyonu (ARFED) Başkanı İsmail Keskin, son günlerde Arsin gündemini oldukça meşgul eden çöp tesisine hakkında açıklamalarda bulundu.

Keskin; “Yanbolu vadisi çöp vadisi olmasın”
02.04.2018 17:57
66
A+
A-

Arsin Dernekler Federasyonu (ARFED) Başkanı İsmail Keskin, Arsin ve Araklı ilçeleri arasına Trabzon Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB) tarafından yapılması planlanan çöp yakma ve bertaraf tesisine tepki gösterdi. Eski taş ocağının bulunduğu 243 bin metrekarelik alanda kurulması planlanan katı atıktan elektrik üretilecek tesise tüm bölgede yaşayan Arsin ve Araklılı vatandaşlar olarak karşı olduklarını söyledi. “Her ne sebeple olursa olsun güzelim Yanbolu turizm vadisinde böyle bir tesisin kurulmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve olumlu sonuç çıkan ÇED raporuna da değinen Keskin; ” Bu raporun nasıl olumlu bir şekilde sonuçlandığını anlamak mümkün değil. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yapılması düşünülen çöp tesisi toplantısına Arsin İlçesinden hiçbir vatandaşın, muhtarın ve STK temsilcisinin davet edilmemesi ayrı bir tartışma konusu” dedi.
Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi için 4 bin imza toplayan vatandaşların hazırladıkları dilekçeyi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildiğini de hatırlatan Keskin; “sadece bu 4 bin imza bile bu tesisin bu bölgeye yapımını tekrardan detaylı bir şekilde ele alınmasını gerektiriyor.


Keskin;” Doğanın tüm güzelliklerini bir arada barındıran yeşil ve mavinin her tonunun bir arada buluştuğu, turizm cenneti yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılmasını beklerken güzel ilçemizin çöp tesisi kurularak kirletilmesine ve oradaki canlı hayatının yok sayılmasına vatandaşlar ve Arsin Dernekler Federasyonu (ARFED) olarak karşı çıkıyoruz.

Bizim çocukluğumuz bu vadide geçti ve gelecek nesillerimizinde bu güzelliklerden faydalanabilmesi adına bu tesisin buraya kurulmaması için elimizden gelen her şeyi kanunlar çevresinde yapacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Arsinli hemşehrilerimizde bizi bu yolda yalnız bırakmayarak desteklerini esirgemeyeceklerdir. Yanbolu vadisi çöp vadisi olmasın” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.