enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2702
EURO
35,0972
ALTIN
2.471,61
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Çöp tepkisi sürüyor

Arsin ile Araklı STK ve muhtarlarında sıklıkla protestolu basın açıklaması yaptığı TRABRİKAB’a tepkiler sürüyor. Tesisin çevre sorunlarını beraberinde getireceğini belirten Kürem-Der Genel Başkanı Faruk Çebi “KTÜ’den görüş alınması ve söz konusu görüş doğrultusunda hareket edilmesi Araklı halkını rahatlatacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Çöp tepkisi sürüyor
26.03.2018 17:06
5
A+
A-

Arsin ile Araklı STK ve muhtarlarında sıklıkla protestolu basın açıklaması yaptığı TRABRİKB’a tepkiler sürüyor. Trabzon ve Rize illeri ile bunlara bağlı ilçe ve belde belediyelerinin katı atıklarının toplanacağı tesisin çevre sorunlarını beraberinde getireceğini belirten Kürem-Der Genel Başkanı Faruk Çebi, olağanüstü heyelan riski olan araziye böylesine bir tesisin yapılmak istenmesini ‘Komik’ olarak nitelendirdi.

Çebi, daha önce Araklı’’nın Turp Ormanı içimde yapılmak istenen tesise bölge insanının karşı çıktığını ve halkın uzun soluklu, haklı ve yoğun itirazları sonuç verdi ve söz konusu karardan vazgeçildiğini kaydetti. Bölge halkının Turp Ormanındaki mücadelesinin bir benzerini Taşönü’nde de vermesi gerektiğinin altını çizen Kürem-Der Genel Başkanı Çebi, “Taşönü Köyünde tarihi, turistik ve kültürel değerlere sahip üstelikte olağanüstü heyelan riski taşıyan bir araziye karar verildi. İşin komik olduğu kadar dramatik tarafı da hem toplumsal hem de bilimsel yönden yüksek risk taşıyan söz konusu kararlarla ilgili ne geçmişte ne de günümüzde Karadeniz Üniversitesinden hiçbir görüş alınmadı. Sadece koltuk ya da unvanını korumaktan başka hiçbir derdi olmayan siyasetçilerin veya bürokratların görüşleriyle hareket edildi.

İktidar Partisine her seçimde verilen en yüksek oyu ile örnek gösterilen Araklı Halkı’nın en masum ve en haklı taleplerine örnek gösterenler tarafından hep göz yumuldu. Bundan dolayı da Araklı halkının kamu vicdanı büyük yara aldı. Bilinmelidir ki; Araklı halkının mücadelesi yöresel mikro milliyetçilik duygularla hareket edilerek söz konusu çöp tesisinin ilçenin dışında yapılmasına yönelik değildir. En uygun sahaların incelenip bulunmasına yöremizde imkân varken; kolaycılığın tercih edilerek Araklı ilçesinde ve ilçenin de en olumsuz arazilerinde ısrar edilmesine yöneliktir.

Şu bir gerçektir ki; Araklı halkı iktidar partisine verdiği yüksek destekten dolayı hiçbir ayrıcalık istememektedir. Sadece bilgi ve liyakatten yoksun bürokratik anlayışlardan dolayı bedel ödettirilmesine itiraz etmektedir. Halka, bilime ve akla rağmen Araklı Taşönü köyünde yapılmasında ısrar edilen çöp depolama tesisi için verilen kararlarda Karadeniz Üniversitesinin kurumsal görüşünün alınması ve söz konusu görüş doğrultusunda hareket

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.