enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

Trabzon’a Menba Kalitesinde İçmesuyu Temin Ediyoruz

Trabzon’da inşa edilen Atasu Barajı ile Trabzon’un 2045 yılına kadar içmesuyu hazır olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü ACU…

Trabzon’a Menba Kalitesinde İçmesuyu Temin Ediyoruz
23.03.2018 12:06
4
A+
A-

Trabzon’da inşa edilen Atasu Barajı ile Trabzon’un 2045 yılına kadar içmesuyu hazır olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü ACU, ‘Özellikle Trabzon şehir merkezi ve Yomra ilçe merkezi ile güzergâh üzerindeki yerleşim yerlerinin içmesuyu ihtiyacını karşılamak için 92 km uzunluğunda içmesuyu isale hattı ile modern bir içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İnşaat çalışmaları devam etmektedir. ’dedi. Trabzon’u Taşkınlardan Koruyoruz… Karadeniz Bölgesi taşkınlar bakımından büyük risk içeren bir bölge olduğunun da altını çizen Genel Müdür ACU, ’Taşkınlar tabii afetler içerisinde en tehlikelilerden birisi.

Biz de vatandaşlarımız taşkın tehlikelerine karşı korumak için üst havzalarda teraslama alt havzalarda ise dere ıslah çalışmaları yürütüyoruz. Karadeniz’de taşkınlara artık köklü bir çözüm getiriyoruz. Bütün havzayı masaya yatırarak, önce yukarı havzadan başlayıp, dereye kadar olan kısmı bir bütün halinde ele alıyoruz.

Trabzon ve ilçelerinde son 15 yılda tamamladığımız 89 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşlarımızı ve topraklarımızı korumaya devam ettik. Bu tesisler ile Trabzon şehir merkezi, 185 adet yerleşim yeri ile 9.570 dekar zirai araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca inşaatı devam eden 25 adet taşkın koruma tesisi bulunmaktadır. ‘dedi.

Taka

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.