enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2936
EURO
34,8439
ALTIN
2.445,10
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
16°C

Trabzon’da tarihi mezarı talan ettiler

Araklı ilçesinin en eski yerleşkelerinden olan Yolgören Mahallesi’nde şehit mezarı olduğu öne sürülen tarihî mezar bir yılın ardından defineciler tarafından yine talan edildi. Vefat tarihi hicrî 1349 olan ve mahallelilerce bir şehidin mezarı olduğu öne sürülen tarihî mezar define avcılarının hedefi oldu.

Trabzon’da tarihi mezarı talan ettiler
19.03.2018 16:47
26
A+
A-

ARAKLI’NIN Yolgören Mahallesi’nde şehit mezarı olduğu öne sürülen tarihi mezar, 1 yılın ardından defineciler tarafından yine talan edildi. Trabzon’un Araklı ilçesinin en eski yerleşkelerinden olan Yolgören Mahallesi’nde vefat tarihi hicri 1349 olan ve mahallelilerce bir şehidin mezarı olduğu öne sürülen tarihi mezar, define avcılarının hedefi oldu.

Geçtiğimiz yıl bahar döneminde de söz konusu mezarın talan edildiğini söyleyen mahalleliler, bu yıl yine aynı dönemde mezarın bu kez daha da kapsamlı bir şekilde eşilerek talan edildiğini ifade ettiler. Mezarın üzerindeki Osmanlıca yazıları mahalle imamına okutan mahalle sakinleri, hicri 1349 vefat tarihinin yazılı olduğu mezarda yatan mevtanın adının kesin olmamakla birlikte Bozbey Çebizade’ye ait olduğunu belirttiler. Mezarın şehit mezarı olarak nitelendirmesine de açıklık getiren mahalleliler, buna gerekçe olarak mezar başlığında yer alan kılıç işaretini gösterdi.

Bölgenin çeşitli yerlerinde yıllardır define arayan kimliği belirsiz kişilerin pek çok mezarları Rum mezarlarına benzettiğini bu nedenle de mevtalara saygısızlık yapıldığını ifade eden mahalleliler yetkililerin bu duruma artık bir çare bulması konusunda görüş bildirdiler. Öte yandan mezarın talan edilmesinin ardından şikâyet doğrultusunda bölgeye intikal eden emniyet güçlerinin olayla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma açtıkları öğrenildi.

Gültekin SADIKOĞLU

Günebakış

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.