enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2598
EURO
35,0608
ALTIN
2.468,83
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Balık fiyatları yüzleri güldürdü

Havaların soğumasıyla Karadeniz’de bol miktarda çıkan hamsi, istavrit, mezgit ve barbunya tezgahları şenlendirdi. Yerli Karadeniz hamsisi tezgahlarda 10 liradan alıcı buluyor.

Balık fiyatları yüzleri güldürdü
27.02.2018 17:32 | Son Güncellenme: 27.02.2018 17:33
4
A+
A-

Havaların soğumasıyla Karadeniz’de bol miktarda çıkan hamsi, istavrit, mezgit ve barbunya tezgahları şenlendirdi. Yerli Karadeniz hamsisi tezgahlarda 10 liradan alıcı buluyor.  Hava sıcaklıklarının düşmesiyle Karadeniz’de bol miktarda balık çıkmaya başladı. Bereketli geçen hamsi, istavrit, mezgit ve barbun avı balıkçıların yüzünü güldürürken, tezgahların dolmasıyla düşen fiyatlar da vatandaşları sevindirdi.

Balıkçı Kurtça Aydın, AA muhabirine, tezgahlarda uzun zamandır hamsinin olmadığına işaret ederek, “Havaların soğumaya başlamasıyla hem yerli hem de iri hamsi çıkmaya başladı. İstavrit, mezgit ve barbun da bolca avlanıyor. Tabi ki böyle olması fiyatları da düşürdü. Hem vatandaşımızın hem de bizim yüzümüz gülüyor.” dedi.

Özellikle üç gündür çokça balık avladıklarını vurgulayan Aydın, “Bir süre daha böyle gideceğini umuyoruz. Geçen hafta mezgit ve barbunu, 20-25 liradan satıyorduk. Yine aynı şekilde istavrit de öyleydi. Bol miktarda çıkması fiyatı 8-10 liraya düşürdü. Hamsi uzun zamandır neredeyse tezgahlarda yoktu. Buzhane hamsisi bile 20 liraya satılıyordu. Artık vatandaşlarımız hem ucuz hem de iri ve yağlı hamsi yiyebilir. Hamsinin fiyatı ise 10 lira.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.