enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2237
EURO
35,1280
ALTIN
2.471,69
BIST
10.161,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Trabzon’dan 8 ülkeye makine ihracatı

Trabzon’da imal edilen ve 8 ülkeye satılan tuğla briket, beton santrali ve yufka makineleriyle geçen yıl kente 1 milyon 270 bin dolar ihracat geliri sağlandı.

Trabzon’dan 8 ülkeye makine ihracatı
09.02.2018 11:44
5
A+
A-

Trabzon’da imal edilen ve 8 ülkeye satılan tuğla briket, beton santrali ve yufka makineleriyle geçen yıl kente 1 milyon 270 bin dolar ihracat geliri sağlandı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden yapılan derlemeye göre, Trabzon’dan geçen yıl 110 ülkeye 1 milyar 195 milyon 648 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bu dönemde, sanayi sektörünce 1 milyon 270 bin dolarlık makine ihracatı yapıldı. Trabzon’da imal edilen tuğla briket, beton santrali ve yufka makineleri geçen yıl 8 ülkeye ihraç edildi.

Tuğla briket ve beton santral makineleri Umman, Gine, Kamerun, İsrail ve Gürcistan’a, yufka açma makineleri ise Almanya, Fransa ve Sırbistan’a satıldı.

– “Trabzon bölge illeri arasında ilk sırada”

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’un, geçen yıl yapılan 1 milyar 195 milyon 648 bin dolarlık ihracatla bölge illeri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Kentin Türkiye sıralamasında da 15’inci basamaktaki yerini koruduğunu belirten Gürdoğan, Trabzonlu ihracatçıların takdir edilecek bir başarı örneği sergilediğini ifade etti.

Gürdoğan, kentte üretimi yapılan makinelerin, dünyanın en uzak ülkelerine dahi ihraç edilebilmesinin büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, “İhracatçılarımızın Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretimleriyle Trabzon’da ürettikleri makineleri rakip üretici ülkelerle rekabet içinde ihraç etme başarısı göstermeleri bizleri onurlandırdı. Biz de DKİB olarak ihracatçımıza her türlü desteği verme gayretinde olacağız.” dedi.

İhracatçıların başarılarının gelecek yıllarda daha da artacağını dile getiren Gürdoğan, “Firmalarımız, Trabzon’un marka değerine, sanayileşmesine, yüksek katma değerli ürün ihraç edilmesine çok önemli katkı sağladı. İhracat yapılan ülke çeşitliliğinin ve ihracatın önümüzdeki süreçte artacağına inanıyoruz. Bu kapsamda da elimizden geleni yapma gayreti içinde olacağız.” diye konuştu.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.