enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2676
EURO
35,0615
ALTIN
2.465,57
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Arsin’de faciaya davetiye!

Arsin’de yıllardan beri önlem alınmayan dik rampa yolda önceki gün bir otomobil dereye uçtu. Nuroğlu Mahalle Muhtarı Ayhan Kalkan isyan bayrağını açarak “Sonunda araç dereye uçtu. Artık buraya önlem alınsın” dedi

Arsin’de faciaya davetiye!
25.01.2018 13:49
5
A+
A-

Arsin’de yıllardan beri önlem alınmayan dik rampa yolda önceki gün bir otomobil dereye uçtu. Nuroğlu Mahalle Muhtarı Ayhan Kalkan isyan bayrağını açarak “Sonunda araç dereye uçtu. Artık buraya önlem alınsın” dedi.

Arsin İlçesi Şahinkaya Mahallesi’nde bulunan dik rampa yol ortada kaldı. Yolun bir bölümü Organize Sanayi Bölgesi’ne ait bir bölümü ise Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde. Dik rampa kazalara davetiye çıkarırken yolun kenarına güvenlik önlemi alınmaması sürücüleri ve mahalli sakinlerinin can güvenliğini tehlike atıyor. Önceki gün bir otomobil sürücüsü, kontrolünü kaybederek dik rampadan dereye uçtu. Kazada otomobil sürücüsü hafif sıyrıklarla yaralanırken kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

BÖYLE BİR YOL MU OLUR

Yaşanan kazanın ardından isyan bayrağını açan Nuroğlu Mahalle Muhtarı Ayhan Kalkan, yıllardan beri bu yolda önlem alınması için başta Büyükşehir Belediye yetkilileri olmak üzere birçok ilgili kurumun kapısını aşındırdığını söyledi. Muhtar Kalkan, “Yolun köprüye kadar olan bölümü Büyükşehir’in. Ara yer de Organize Sanayi Bölgesine ait. Böyle bir yol mu olur. Bize diyorlar ki burası Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağıdır. Büyükşehir bu yolun bakımını, onarımını sağ olsun yapıyor ama tapuya bakıldığında yer OSB’nin” dedi.

BU İŞ ARAPSAÇINA DÖNDÜ

Tehlike saçan yola bir türlü çözüm bulunamadığını kaydeden Kalkan, “Geçen günlerde Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yolun tekrar durumunu görüştüm. Yetkililere yolun durumunu sordum, köprünün onların olmadığını söyledim. Nasıl çözülecek bu iş dedim. Onlar da bana ‘Bu durumu görüşmemiz lazım’ dediler. İyi ama burada kazalar oluyor. Önlem alınması için illa ölüm mü olacak? Allah korusun. Bizim halimiz ne olacak? Bu iş arapsaçına döndü” diye konuştu.

VALİ BEY TALİMATI VERDİ AMA…

Kalkan sözlerine şöyle devam etti: “Yetkililer ölüm olmadan burada bir iyileştirme, önlem yapsın. Eğer bu kalan yer OSB’nin ise onlar bir önlem alsınlar. Buraya çözüm için gelen yok. OSB, yetkilileri yerini Büyükşehir’e geçici olarak verdi. Onlarda diyor ki ‘Biz yerimizi alacağız. Büyükşehir kendi yolunu bulsun’ diyorlar. Biz Arsin Kaymakamı ile görüştük. Vali Bey, bizzat Kaymakam Beye önlem alınması için talimat verdi. Bakan Beyin talimatını hatırlattı kendisine. Kaymakam Bey de çaresiz kaldı. Yani yol Vali Beyin uhdesinde olsa bir an önce yolu yapacak.”

karadenizdesonnokta

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.