enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İlk maçı kaybetmemiz dezavantaj oldu

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalan ve kupaya veda eden Trabzonspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, “İkinci yarı çok güzel şeyler yaptık ama maalesef ilk maçı kaybetmemiz, maçın başında gol yememiz dezavantaj oldu.” dedi.

İlk maçı kaybetmemiz dezavantaj oldu
17.01.2018 08:31
1
A+
A-

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalan ve kupaya veda eden Trabzonspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, “İkinci yarı çok güzel şeyler yaptık ama maalesef ilk maçı kaybetmemiz, maçın başında gol yememiz dezavantaj oldu.” dedi.

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Atiker Konyaspor karşısına turu geçmek için çıktıklarını belirterek, “Maçtan önce oyuncularımızla gol yemememiz gerektiğini konuşmuştuk. Gol yedikten sonra 3 tane atmamız gerekiyordu. İlk yarı istediğimiz şeyleri yapamadık, beklediğimizin üstünde kötü oynadık.” diye konuştu.

İkinci yarı yaptıkları taktik değişikliklerin çok faydasını gördüklerini ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:

“Belki de geldiğimden beri en çok pozisyona girdiğimiz maçlardan bir tanesiydi. Bunları değerlendirmemiz gerekiyordu. İkinci yarı çok güzel şeyler yaptık ama maalesef ilk maçı kaybetmemiz, maçın başında gol yememiz dezavantaj oldu. Bir sol bek vardı Mustafa Akbaş, onun da sakatlanması bizi çok zor duruma soktu, hamle şansımız da kayboldu. İlk yarıdan memnun değilim ama ikinci yarı çok iyi oynadık. Bunu devam ettirmemiz lazım. Ligde çok kritik maçlar var. Konyaspor, Fenerbahçe ve Göztepe maçlarını çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Maçlarımıza iyi hazırlanarak ligi en iyi yerlerden birinde bitireceğiz.”

– “Mustafa Akbaş 2-3 hafta yok”

Çalımbay, artık bu maçı unuttuklarını ve Atiker Konyaspor ile ligde yapacakları karşılaşmayı düşüneceklerini vurgulayarak, “İlk yarı yediğimiz gol ve yaptığımız bir sürü hata var. Bizim için önemli olanları gündeme getirip konuşacağız. Lig maçına bambaşka şekilde çıkacağız. Çünkü artık önümüzde sadece lig maçları var. Konya’ya galibiyet için gideceğiz. Fenerbahçe maçına iyi şekilde çıkmak istiyorsak bu maçı iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ben buna inanıyorum. Burak, döndüğü zaman daha iyi olacağız.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın 13. dakikasında sakatlanan Mustafa Akbaş’ın durumuna ilişkin bilgi veren Çalımbay, “Mustafa’nın 2-3 hafta oynama şansı yok. Bir an önce sol bek almamız gerekiyor. Mas gittikten sonra oraya bek almak… Şu ana kadar bitirmek gerekiyordu ama bitiremedik. Bu bizim için üzücü. Hem oraya hem ileriye bir oyuncu almamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.