enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2528
EURO
34,7789
ALTIN
2.401,41
BIST
10.198,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
18°C
Trabzon
18°C
Açık
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Trabzon’un mega projelerine 2018’de ilk kazma vurulacak

Trabzon’un geleceğini doğrudan etkileyecek projelere 2018’de ilk kazma vurulacak

Trabzon’un mega projelerine 2018’de ilk kazma vurulacak
01.01.2018 12:01 | Son Güncellenme: 01.01.2018 12:02
4
A+
A-

Arsin’de yapılması planlanan yatırım adasında 2018’de dolguya başlanacak TRABZON’DA yarım asırdır çözülemeyen sorunlar 7 mega projeyle 2018’e sarkarken projelerin hemen tamamı için bu yıl önemli mesafe alınacak. Trabzon için en büyük mega proje olarak nitelendirilen Arsin Yatırım Adası 2018’de şekillenecek. Şehir Hastanesi’nin muhtemelen ihalesi gerçekleşecek. İkinci üniversite kurulacak. Yedi yeni Uzungöl turizm projesinde önemli mesafe alınacak. Havalimanı İkinci Pisti ihalesi 2018’de yapılabilir.

Erzincan-Trabzon Demiryolu İhale Edilecek

TRABZON ve bölge için en önemli mega beklentimiz olan Erzincan-Trabzon Demir Yolu yapımının yine bu yl ihale edilmesi bekleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Havalimanı İkinci Pisti dışındaki mega projelere 2019 yılından önce başlanabileceğini ve demiryolunun da buna dahil olduğunu söyledi.

Öte yandan Erzincan- Trabzon Demiryolu Projesi’nin 2018 yılı ilk çeyreğinde kesin proje yapım ihalesine çıkılacağı öğrenildi. TRABZON’DA yarım asırdır çözülemeyen sorunlar 7 mega projeyle çözüme ulaşacak. İkinci Devlet Üniversitesi, Şehir Hastanesi, Havalimanı İkinci Pisti, Yatırım Adası, Yedi Yeni Uzungöl Vari Turizm Merkezi Projesi, Güney Çevre Yolu, Erzincan-Trabzon Demir Yolu projelerinin bazıları 2017 yılında başlarken bazıları da 2018’i bekliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Havalimanı İkinci Pisti dışındaki mega projelere 2019 yılından önce önemli bir kısmına ilk kazmayı vuracaklarını söyledi. Öte yandan Erzincan- Trabzon Demiryolu Projesi’nin 2018 yılı ilk çeyreğinde kesin proje yapım ihalesine çıkılacağı öğrenildi. Trabzon’un mega projeleri açısından 2018 yılı büyük önem arz ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önderliğinde AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora tarafından takip edilen mega projelerin bazıları 2017 yılında başlarken bazıları da 2018’i bekliyor. Akçaabat’ta kurulması planlanan İkinci Devlet Üniversitesi TBMM’de beklerken, Arsin’deki Yeşil 61 Endüstri Bölgesi’nin (Yatırım Adası) başvurusu yapıldı. Dolgu işleminin 2018’de başlaması bekleniyor. Yüksek Planlama Kurulu’na sunulan Trabzon Şehir Hastanesi’nin de ihalesinin 2018 yılında ihale edilmesi ve Akyazı’daki dolgu sahasında inşaatının başlaması bekleniyor.

DEMİRYOLU KESİN PROJESİ 2018’İN İLK ÇEYREĞİNDE

Trabzon’un en büyük beklentilerinden biri olan ve her siyasi dönemde gündem olan ancak somut adım atılmayan Erzincan- Trabzon Demiryolu Projesi’nin 2018 yılı ilk çeyreğinde kesin proje yapım ihalesine çıkılacağı öğrenildi. Yedi Yeni Uzungöl Merkezi Destinasyonlarından bazıları 2017 yılında ilan edilirken 2018’de de bazı turizm merkezlerinin ilan edilmesi bekleniyor. Güney Çevre Yolu’un ise Kanuni Bulvarı bitmeden başlayamacağı kaydedilirken, Havalimanı İkinci Pisti ise daha sonra ki yılları bekleyecek.

TRABZON HAVALİMANI İKİNCİ PİSTİ HARİÇ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Düzköy ilçesinde yaptığı konuşmada mega projelerle ilgili şunları söylemişti. “Devam eden büyük projelerimiz var. İkinci Devlet Üniversitesi. İnşallah en yakın zamanda Akçaabat’ımızda Düzköy’ümüzde yüksek okullarıyla beraber buluşacaktır. Yatırım Adası projemiz başladı. İnşallah bizim iddialarımızdan ve önerdiklerimizden bir tanesiydi. Gerek mevzuat gerekse proje etütleri hızla devam etmektedir. Elbette ki bütün bunların yanı sıra söylemek isterim ki önümüzdeki günlerde inşallah çok daha önemli projeleri burada birlikte paylaşacağız. 2019’a gitmeden bunun altını çizerek söylüyorum, belki bir tek Trabzon Havalimanı Projesi’nde tam mesafe alamayabiliriz. 2019’a gitmeden her birinin kazmasını inşallah vurup Trabzon’a kazandırmış olmanın sevincini yaşayacağız.”

Aydın GELLECİ

Günebakış

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.