enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

Uluslararası Enginar Festivali’nde geleceğin şefleri, enginardan cupcake, macoron, kokoreç, limonata, reçel, suşi gibi birbirinden farklı enginarlı lezzetleri festival konuklarına sundu.

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler
22.05.2017 17:30
1
A+
A-

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan atölyelerde de, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nün dünyaca ünlü şefleri de enginarın farklı tariflerini izleyicilere aktardı. Etkinlikte, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, çocuklarla enginarlı lezzetler üretti.

İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, öğrencilerin aldığı eğitimle yaratıcılıklarını buluşturduğunu ve birbirinden farklı ürünler ortaya sunduğunu söyledi. Öğrencilerin Ege mutfağını dünyaya tanıtma hedefiyle eğitim aldığını, bölgenin yerel tatlarına yeni bir soluk geldiğini de aktaran Yrd. Doç. Dr. Öztürk, “Yerel tatları hem geleneksel yöntemlerle pişiriyorlar hem de yorumla yeni bir tat haline getiriyorlar. Bu da konukların büyük ilgisini çekiyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen eğitmenlerimizden dünya mutfağının inceliklerini de öğrenen öğrencilerimiz, ortaya çıkardığı lezzetlerle büyük beğeni topluyor” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, etkinlikte Fransa, Belçika, Hollanda, Fas, Letonya’dan gelen şeflerin de enginara yeni yorumlar kattığını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.