enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2260
EURO
34,7324
ALTIN
2.398,44
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Facebook, AI Chatbot’ları Daha İnsansı Yapmak İstiyor

Facebook sohbet eden yapay zekasını geliştirmeye devam ediyor! İşte sosyal devin son ürünü…

Facebook, AI Chatbot’ları Daha İnsansı Yapmak İstiyor
22.05.2017 18:19 | Son Güncellenme: 23.12.2022 19:07
4
A+
A-

Facebook‘un chatbot’ları ilk defa açıklamasının üzerinden bir yıl geçti. Sosyal ağ devi bu yapay zeka ile çalışan sohbet asistanlarını geliştirmek konusunda hala çalışmaya devam ediyor.

Facebook Yapay Zeka Araştırması (Facebook Artificial Intelligence Research, FAIR) yayınladığı yeni platform sayesinde chatbot’ların sohbet özelliklerini ince ayarlamalar ile geliştirmeyi planlıyor. Geçen yılın sonunda Facebook Messenger‘da 30.000’in üzerinde chatbot bulunuyordu.

ParlAI (“parley” diye okunuyor) açık kaynak kodlu bir yazılım iskeleti. İçinde yapay zekayı eğitmek ve diyalog modelleri araştırmak için 20 farklı Python tabanlı veri seti bulunuyor.

FAIR, araştırmacı ve yapımcılar için birleşik bir platformun farklı chatbot’ların topladığı verileri bir birleri ile paylaşmasını sağlayarak yapay zekanın iyice insana benzer davranmasını sağlamayı umuyor.

ParlAI’in chatbot’ları nasıl geliştireceğine nakliye firmaları istanbul bir örnek vermek gerekirse, çok görevliliği güçlendirme potansiyelinden bahsedebiliriz. Bir diyalog modeline aynı anda birden fazla cümleyi anlama özelliğini öğreterek chatbot’un yapay ve tek boyutlu sohbetinden kurtulup daha doğal bir tecrübe sunulabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.