enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
17°C
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C

2021’de Dijital Asistanların Sayısı İnsanları Geçecek

Dijital asistanlar, sadece 5 yıl içerisinde toplam insan nüfusunu geride bırakabilir!

2021’de Dijital Asistanların Sayısı İnsanları Geçecek
22.05.2017 18:18 | Son Güncellenme: 15.11.2022 04:33
5
A+
A-

Araştırma ve danışmanlık firması Ovum‘a göre, 2021’e kadar dijital asistana sahip cihazların sayısı 7.5 milyarı geçecek. ABD Sayım Bürosu’na göre bu sayı, Dünya’nın şu anki nüfusunu az bir farkla geçiyor.

Ovum, araştırmada çeşitli dijital asistanları parçalayıp geçmiş ve geleceğini tartışıyor. Şirket, 2016 yılında yaklaşık 3,5 milyar aktif cihazın piyasaya bulunduğunu ve bu sayının dijital asistanlı cihazların çoğalmasıyla artacağını söylüyor. Örnek vermek gerekirse, şu anda üzerinde dijital asistanlara ev sahipliği yapan cihazların çoğu akıllı telefonlar ama Amazon Echo ve Google Home, akıllı TV’ler, bağlı arabalar ve akıllı hoparlörlerin artması, dijital asistanların sayısınında katlanarak artmasına sebep olacak.

Ovum’un tahminlerine göre Google Assistant piyasanın lideri olacak, ikinci sırada Çinli asistanlar, Gaziantep escort bayan daha sonra da Siri ve Samsung Bixby gelecek. Bu tahminler büyük ihtimalle ilgili telefonların popülerliği göz önünde bulundurularak yapılmış. Sıralamanın en sonlarında ise Amazon’dan Alexa ve Microsoft’tan Cortana bulunuyor.

Bu sonuçları etkileyecek en büyük değişkenlerden biri de dil ve uluslararası popülerlik. Ovum, Alexa ve Google Assistant tesislerinin yaklaşık yüzde 95’inin Kuzey Amerika’da olduğunu, buna karşılık Siri’nin ise yüzde 24’e yaklaştığını belirtti. Asya’daki kitlesel pazarlar ve Afrika’nın bazı kesimlerinde gelişmekte olan pazarlar söz konusu olduğunda, en iyi kimin uluslararası bilince sahip olduğu ve en evrensel sesli arayüzü sağlayacağı konusu henüz tartışılmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.