Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan yaptığı açıklamada; vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için İl ve ilçe müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından yürütülen gıda denetimlerini ramazan ayı öncesinde artırdıklarını ve bu denetimlerin ramazan ayı boyunca da devam edeceğini söyledi.
Kaplan; Ramazan ayı boyunca tüketiminde artış yaşanan unlu mamullerden ekmek, pide, bazlama, börek, gibi ürünler, şekerleme ve tatlılar, et ve süt ürünleri gibi temel gıda maddelerini üreten, satış yapan ve toplu tüketime sunan gıda işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirdiklerini söyleyen KAPLAN; Bu denetimlerde gıda işletmelerinin asgari teknik ve hijyenik şartları, üretim şartları, ürünlerin etiket bilgileri, saklama koşulları, gerekli hallerde numune alındığını ve yoğun bir şekilde denetimlerinin devam etmekte olduğunu ve Ramazan ayı boyunca da söz konusu denetimlerin devam edeceğini söyledi.
Kaplan; denetimler esnasında ‘Ramazan Paketi’ adı altına birçok gıdanın bir arada yer aldığı paketlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgileri de kontrol edilerek, gerekli durumda analiz edilmek için ürünlerden numune alındığını söyledi. Ayrıca denetimlerde işletmelerin fiziki ortamları ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolleri yapılarak, işletme sahipleri ve çalışanlarına gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirme yapılmaktadır dedi.
Trabzon ilinde 2024 yılının ilk 2 ayı itibariyle 1421 denetim gerçekleştirdiklerini ve 157 adet numune aldıklarını kaydeden KAPLAN; 2024 yılının ilk 2 ayı içerisinde uygunsuzluk tespit edilen 8 işletmeye 5996 Sayılı Kanun gereği yasal işlem uyguladıklarını ifade etti.
İl Müdürü İsa Kaplan yaptığı açıklama ile denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, vatandaşlardan gelecek bildirimlerin son derece önemli olduğu, vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü olumsuzlukta ALO 174 Gıda ihbar hattından ve 05011740174 numaralı Whatsapp ihbar hattına bildirebileceklerini söyledi.
Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü