Türk futbolunda hakemlik süreçlerine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, hakem klasmanlarının belirlenmesi, görevlendirme, puanlama ve atama işlemleri ile kural sınavlarına müdahale edildiği iddiaları kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.
Gürlek’in açıklamasına göre soruşturma kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, MHK Başkan Vekili Ahmet Şahin, MHK Üyesi Sebahattin Şahin, eski MHK Üyesi Y.Y. ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı F.K. ve iki kişinin daha aralarında bulunduğu toplam 7 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve ofislerinde adli aramalar da yapıldı.
Soruşturmanın; müşteki ve tanık beyanları, bilirkişi raporları ile HTS ve MASAK kayıtları doğrultusunda yürütüldüğü belirtildi. Hakkındaki işlemler gerçekleştirilen kişilerle ilgili soruşturmanın sonucunda hukuki sürecin nasıl ilerleyeceği adli makamların değerlendirmesiyle netleşecek.
Akın Gürlek, futbolun güvenilirliği açısından hakemlik süreçlerinin adil ve şeffaf yürütülmesinin önemine dikkat çekerek, soruşturmanın hukuk çerçevesinde sürdürüldüğünü ifade etti.