Arsin’de 2026-2027 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul yöneticilerinin katılımıyla Sene Başı Müdürler Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Arsin İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş da katıldı. Yeni eğitim döneminin hazırlıklarının ele alındığı toplantıda, ilçedeki eğitim faaliyetlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.
Toplantının gündeminde okul güvenliği, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanmasına yönelik çalışmalar, eğitim ve öğretim süreçleri, akademik başarı ile öğrencilerin devam ve devamsızlık durumları yer aldı. Ayrıca okulların yeni eğitim yılı öncesindeki genel ihtiyaçları da değerlendirildi.
Öğrencilerin güvenli, huzurlu ve nitelikli eğitim ortamlarında öğrenim görebilmeleri için yürütülecek çalışmaların da görüşüldüğü toplantıda, okul yöneticileriyle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Kaymakam Şule Demirtaş, eğitim yöneticileriyle yaptığı değerlendirmelerde yeni eğitim öğretim yılının Arsin için başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
İlçede eğitim kalitesinin artırılması, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve okulların yeni döneme hazırlıklı şekilde başlaması amacıyla kurumlar arası koordinasyonun sürdürüleceği belirtildi.
Arsin İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü