enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,3244
EURO
49,1841
ALTIN
5.578,04
BIST
10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
20°C
Trabzon
20°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Yağmurlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C

Kişiye Özel İmplant Altyapısının Geliştirilmesi ve Ticarileştirilmesi Projesi Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Kişiye Özel İmplant Altyapısının Geliştirilmesi ve Ticarileştirilmesi Projesi Değerlendirme Toplantısı yapıldı
13.11.2025 15:05
7
A+
A-

Kişiye özel vücut implantları üretiminde Trabzon’u Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri yapacak olan; Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) ortağı olduğu, yürütücülüğünü Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) yaptığı Kişiye Özel İmplant Altyapısının Geliştirilmesi ve Ticarileştirilmesi Projesi’nin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
KTÜ ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Gerigelmez, KTÜ Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (METAM) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Arslan, TTSO 18. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Özgür Kolamuç, 18. Meslek Komitesi Üyesi Ayla Yazıcı, TTSO uzmanları, DOKA ve bakanlık yetkilileriyle diğer ilgililer katıldı.
Toplantıda projenin mevcut durumu, makine donanım ve satın alma süreçleri, merkezde üretilecek ürünlerin pazarlanması için oluşturulacak işletme yapısına yönelik alternatifler gibi konular değerlendirildi.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, projenin medikal sektöründe Trabzon’u Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri yapacağını belirterek, “Modern 3B yazıcı teknolojileri ve ileri üretim altyapıları ile kişiye özel biyo-uyumlu vücut implant tasarımı ve üretiminde Türkiye’de öncü bir merkez kuruluyor. Ayrıca yenilikçi tıbbi cihazların geliştirilmesi ve nitelikli sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesinin de hedeflendiği projede kişiye özel protez ve implant, Türkiye’de ilk defa MDR (Yeni Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği) kapsamında temiz oda içerisinde CE belgesi onayı ile üretilerek son kullanıcıya sunulacak. METAM Ar-ge ve ürünlerin üretilmesi, TTSO ise pazar bulunması konusunda projede ortak çalışıyor” dedi.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.