Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin fiziksel gelişimini ve kültürel bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan “Geleneksel Çocuk Oyunları” projesi kapsamında hareketli bir güne imza attı.
İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun, projenin heyecan dolu etkinliklerine katılmak üzere Of 28 Şubat İlkokulu ve Araklı Yılmaz Çebi İlk/Ortaokulunu ziyaret etti.
Ziyaretler sırasında Müdür Uygun, çocukların büyük bir coşkuyla katıldığı mendil kapmaca, körebe gibi geleneksel oyunları izledi ve bu keyifli anlara ortak oldu. Oyunlar aracılığıyla öğrencilerin sosyalleşme becerilerini ve takım ruhunu pekiştirdiğini gözlemledi.
Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Sayın Uygun, projenin önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin çocukların akademik başarılarının yanı sıra fiziksel ve ruhsal gelişimlerine de büyük katkı sağladığını belirtti. Okul yönetimleri, öğretmenler ve öğrencilere, geleneksel değerleri yaşatan bu güzel organizasyonlardaki emekleri için teşekkür etti.
Etkinlikler, öğrencilerin yüzündeki gülümsemeler ve unutulmaya yüz tutmuş oyunların yeniden canlanmasıyla tam bir şenlik havasında geçti.
Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü