Galatasaray, uzun süredir gündeminde olan Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır’ı kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Sarı-Kırmızılılar, bu transfer için Trabzonspor’a 27.5 milyon Euro + KDV bonservis bedeli ödeyecek.
Kulüplerin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Uğurcan Çakır ile 2029-2030 sezonu sonuna kadar geçerli 5 yıllık bir sözleşme imzalandı. Milli kalecinin Galatasaray’da alacağı yıllık ücretler de belli oldu. Buna göre Uğurcan, ilk sezon için 110 milyon TL garanti ücret kazanacak ve bu rakam her sezon artacak.
Bu transfer, Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis bedellerinden biri olarak kayıtlara geçti. Fernando Muslera’nın takımdan ayrılmasının ardından kaleci arayışında olan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosunu bildirmeye saatler kala bu önemli transferi tamamlayarak taraftarlarını heyecanlandırdı. Trabzonspor ise kaptanına duygu yüklü bir veda mesajı yayınladı.