enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
39,1146
EURO
44,2980
ALTIN
4.132,63
BIST
9.198,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C

Süleyman Soylu Trabzon’da Gençlerle Buluştu

Süleyman Soylu Trabzon’da Gençlerle Buluştu
26.05.2025 13:39
15
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği Gençlik Akademileri programında önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gençlerle buluştu. Programa ev sahipliği yapan Başkan Ahmet Metin Genç, Soylu’nun gençliğe her zaman maddi ve manevi destek verdiğini vurguladı. Kamu diplomasisinin önemine dikkat çeken Soylu, gençlere hem ulusal hem küresel gelişmeleri takip etme ve dijital araçları bilinçli kullanma çağrısında bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ve önceki dönem İçişleri Bakanı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun konuk olduğu Gençlik Akademileri Kamu Diplomasisi Akademisi programına katıldı. Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, teşkilat mensupları ve çok sayıda genç yer aldı.

MADDİ MANEVİ DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİ
Başkan Genç, “Akademimizin bu programına katılımlarıyla bizleri mutlu eden, motive eden ve onurlandıran, her zaman arkamızda dimdik duran, gücü ve birikimiyle yanımızda olan Sayın Süleyman Soylu Bakanımıza hoş geldiniz diyorum. Ortahisar Belediye Başkanlığım döneminde yaptığım her projede, İçişleri Bakanının asli görevleri dışında kalmasına rağmen şehrimize hizmet heyecanıma ortak olan ve bütün projelerimizde ‘Başkanım şunu da kazandıralım’ diyerek maddi-manevi desteğini esirgemeyen Sayın Süleyman Soylu Bakanıma huzurunuzda bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Seyir terasında da izi var, akvaryumda da, En Mutlu Köy projemizde de, belediye binamızda da emeği ve desteği var” dedi.

ÜLKEMİZİ TERÖRSÜZ TÜRKİYE’YE TAŞIDI
Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha da önemlisi; Cudi ve Gabar’da günlük 80 bin varil petrol üretilebiliyorsa, bu mücadelenin sonucudur. Bu başarı, başta Cumhurbaşkanımızın iradesi olmak üzere, Devlet Bahçeli Bey, Mustafa Destici Bey ile birlikte tam bağımsız Türkiye yolunda verilen mücadelenin bir yansımasıdır. Bu işin mimarı, güvenlik politikalarını eksiksiz uygulayan, terörle mücadelede gece gündüz demeden çalışan, ülkemizi terörsüz Türkiye’ye taşıyan Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Biz de gençlerimizi, Büyükşehir Belediyesi ve gençlik meclisimizle birlikte, medeniyetimizi ve tam bağımsız Türkiye yürüyüşünü daha iyi anlatarak onlara büyük sorumluluklar yükleyeceğimiz bu programla donatmak istedik. İnşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, 21. yüzyıl Türkiye’si olarak bu yolculuğumuz hayırlı ve uğurlu olur. Tekrar şehrimize hoş geldiniz, teşekkür ediyoruz.”

KAMU DİPLOMASİSİNİN ARTAN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Önceki dönem İçişleri Bakanı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ise, gençlerle kamu diplomasisi konusunda deneyimlerini paylaştı. Türkiye’nin son yıllarda uluslararası alanda izlediği aktif dış politikanın gençler tarafından iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Soylu, bilgi çağında yetişen gençlerin sadece yerel değil, küresel gelişmeleri de yakından takip etmesinin hayati olduğunu belirtti. Gençlere milli ve manevi değerlere sahip çıkma çağrısında bulunan Soylu, aynı zamanda dijital medya ve iletişim araçlarının etkili ve sorumlu kullanımının kamu diplomasisinde güçlü birer araç olabileceğini ifade etti. Soylu, kendi siyasi tecrübelerinden örnekler vererek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.