KTÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay YILDIZ tarafından üretilen, propolis özütleme, konsantre etme ve uçucu bileşen elde etme makinesi gıda sektöründe kullanılabilir ürün haline geldi. Fikirle başlayan projeyi gıda sektöründe kullanılabilir hale getiren Prof. Dr. YILDIZ, Üniversitemiz Apiterapi ve Doğa Araştırma Grubu olarak özellikle arı ürünlerinden propolisle ilgili uzun yıllardır çalıştıklarını söyledi.
Prof. Dr. Oktay YILDIZ, patent başvurusunun kabul gördüğünü, Türk Marka ve Patent Kurumunun düzenlediği ISIF’24 Uluslararası Buluş Fuarı’nda gümüş madalya da aldıklarını belirterek “Bizim için memnuniyet verici bir şeydi. Dünyadaki patentlerin çok düşük miktarı endüstriye dönüşen ticarileşen ürünlerdir. Bu anlamda baktığımızda patentimiz bugün artık prototip aşamasını geçmiş, endüstriyel ticari bir ürün olarak ortaya çıkmış oldu.” ifadesini kullandı.
Akademisyenimizi ve Apiterapi ve Doğa Araştırma Grubu’nu bu önemli başarılarından dolayı tebrik ediyor, çalışmalarının devamında üstün başarılar diliyoruz…
KTÜ