enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
26°C
Trabzon
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Trabzon’da Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Başladı

Trabzon’da Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Başladı
21.05.2024 16:39
18
A+
A-

Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftası açılış programı Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kültür Müdürlüğü Hizmet Binası Bahçesi’nde gerçekleştirilen programa Vali Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aziz Yıldırım konuşmasında “Mutfak kültürümüzde her daim evlerimizin kalbi olmuş, tüm ev halkını bir araya getiren, hanelerimizin en önemli bölümü sayılmıştır. İşte bu yönüyle mutfak ve yemek kültürü, özellikle bizler için ayrı bir önem taşımaktadır. Muhakkak ki toplumların yemek ve beslenme alışkanlıkları yaşadıkları coğrafyaya bağlı olarak şekillenmekte ve zaman içinde bir kültür halini almaktadır. Bu manada çok zengin bir mutfak kültürüne sahibiz.

Dünya mutfakları içinde ilk üç mutfak arasında gösterilen Türk Mutfağı, geçmişten günümüze köklü bir geleneğe sahip olan mutfaklardan biridir. Bu bakımdan Türk Mutfağının tüm dünyaya açılması ve tanıtılması; bu kültürel değerin yüzyıllar boyu sürdürülmesi bizlerin gayretli çalışmaları ile mümkün olacaktır.” dedi.

Türk mutfak kültüründe lezzetli tatlar, çeşit bakımından zengin olmasının yanında bir diğer özelliğinin de israfın yer almamasının olduğuna değinen Vali Aziz Yıldırım, “Bizim kültürümüzde bir yemek yapılırken malzeme en güzel şekilde değerlendirilip kalanı ile israf yapılmadan ortaya ürün koymaktır.

Çocukluğumdan hatırlıyorum bizim evde hiçbir malzeme israf edilip atılmazdı. Tüm malzemeleri en küçük parçasına kadar kullanıp ortaya lezzetli yemekler çıkardı.

Bir diğer önemli husus da ne kadar tüketebilecekseniz o kadar malzeme aldığınızdır. Dökülen bir yemeğin bereketi kalmaz. Yemeklere koyulmak ve içilmek üzere kullandığımız her damla suda tasarrufu özellikle göz önüne almamız gerekiyor.

Türk Mutfağı Haftası’nın ilk gününü kadim şehrimiz Trabzon’umuzun vazgeçilmez kültürel tatları ile şehrimizde başlatmış olmaktan memnuniyet duymaktayız. Bu vesile ile mutfak kültürümüz ile birlikte her biri çok kıymetli kültürel değerlerimizin nesiller boyu özünü kaybetmeden gelişerek devam etmesini temenni ediyor, programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, coğrafi işaretli ürünlerden oluşan sergi ve İpekyolu Kadın Kooperatifi’nin yöresel ürün ve lezzetlerinin sunumu ile devam etti.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.