enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
19°C
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Gençlik Forumu’na katıldı

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Gençlik Forumu’na katıldı
26.03.2024 11:00
17
A+
A-

Antalya’da “Dijital Çağda Eleştirel Düşünme” başlığıyla gerçekleştirilen Avrupa Birliği Gençlik Forumu’na, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Trabzon AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonuyla Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 8 öğrenci katıldı. TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, forumda alanında önde gelen önemli isimlerin katılımıyla dezenformasyonla mücadele ve dijital çağın potansiyel sorunlarına dair paneller ve atölye çalışmalarının yer aldığını belirtti.
Türkiye’nin farklı illerinden gelen yüzlerce gencin katılımıyla gerçekleştirilen forumun açılış konuşmasını AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni yaptı. Fantaroni, günümüz üniversite gençliğinin dijital çağın içinde doğduğunu vurgulayarak, gençlerin demokratik ve uygar bir dünya için dezenformasyonla mücadele gibi alanlarda donanımlı olmalarının önemine dikkat çekti. Forum, yazar ve akademisyen Yalın Alpay’ın “Yapay Zeka ve Gerçek sonrası çağda Eleştirel Düşünmenin Anlaşılması” başlıklı sunumuyla devam etti. Alpay, yapay zekanın insan üstünlüğünü sürdüreceğini belirterek, yapay zekanın fırsatlarını ve tehditlerini ele aldı.
AB Türkiye Delegasyonu İletişim Uzmanı Lale Dündar, sahte haberlerin sosyal ve siyasi sonuçlarını azaltmaya yönelik stratejileri içeren bir sunum yaptı. Türk basınının deneyimli isimlerinden Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici ise “Gazetecilerin ve içerik üreticilerinin etik sorumlulukları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Gazeteci Özlem Gürses, Psikolog Yazar Beyhan Budak ve akademisyen Doç. Dr. Tirşe Erbaysal Filibeli’nin katıldığı medya okuryazarlığı, medya ve kitle psikolojisi, yeni medya ve değişen gazetecilik konularının ele alındığı panel de büyük ilgi gördü.
TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, Avrupa Birliği Gençlik Forumlarının gençlerin Avrupa Birliği’nin öncelik verdiği konularda farkındalıklarını artırmayı amaçladığını belirtti. Karbuz, forumların gençlerin hem önemli bağlantılar kurmasına hem de geleceğe yönelik bilgi sahibi olmalarına yardımcı olduğunu vurguladı.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.